Sauna-engineering Thermen Berendonck

WellnessProfs heeft in nauwe samenwerking met vaste bouwpartner Stijlvol Wellness de engineering gedaan van 7 sauna’s voor Thermen Berendonck in Wijchen.

Anders bouwen
Onze opdrachtgever Quality Wellness Resorts (QWR), een familiebedrijf van de familie Dolman, gaat met een ruime boog het woord ‘ standaard’ uit de weg. Als voorbeeld voor het ontwerp van Thermen Berendonck heeft de familie Dolman de Taj Mahal in India als inspiratiebron gebruikt. De traditionele saunabouw past niet in dit plaatje. Zo heeft WellnessProfs zich een klein jaar verdiept in materialen die ver van houtbouw afliggen en toch een vergelijkbare warmtestraling en warmte bufferende eigenschappen hebben. Tijdens de zoektocht is contact gelegd met Ecobouwen. Het enthousiasme en de kennis van het bouwen met natuurlijke materialen van Ecobouwen was groot en de klik tussen beide bedrijven was voelbaar. Door de kennis van Ecobouwen te bundelen met de kennis van sauna-engineering van WellnessProfs is een unieke vorm van het bouwen van innovatieve sauna’s met natuurlijke materialen als hennep en kalk ontstaan. Wij zijn gepast trots dat Quality Wellness Resorts ons het vertrouwen heeft gegeven om in Thermen Berendonck op deze wijze drie sauna’s te mogen bouwen. Referenties zijn er niet, na het warm stoken was het dus best even spannend om te ervaren hoe de warmte over komt. Wij zijn meer dan tevreden en het pakt mogelijk nog beter uit dan verwacht.

Naast deze vorm van sauna-engineering heeft WellnessProfs voor alle sauna’s elektrische saunaverwarming van NARVI OY geleverd en in samenwerking met DSA-avl de verlichting en het geluid uitgerold.